Geaard zijn, in het nu leven en stevig in je schoenen staan is zo belangrijk in deze hectische wereld. En juist dit vergeten we of weten niet hoe we dat moeten doen. Dan ben je bij Suzanne op de goede plek.
Zij neemt je mee naar waar het omdraait in dit leven. Het hier en nu. Wat vandaag is geweest daar kun je niets meer aan veranderen en wat er morgen komt weet nog niemand. Maak je daar dan niet druk om, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.
Suzanne reikt je de handvatten aan, maar jij zult het zelf moeten doen en er dus ook voor open moeten staat en het oefenen en toepassen op momenten dat je dit nodig acht.
Niet alleen volwassen mensen hebben hier baat bij ook met kinderen kun je dit oefenen. Leer ze in je klas om hun energiebanen te openen met simpele oefeningen. In eerste instantie zal dit onwennig zijn, maar naar mate het meer gewoon wordt, dus een vast onderdeel in een werkprogramma, dan gaan ze er zelfs naar uitkijken! Leg het ze niet op om mee te doen, maar je zult ervaren dat hoe vaker je het doet hoe meer kinderen meedoen en het prettig vinden en er baat bij hebben. Tevens krijg je een extra dimensie in de groep. Het versterkt ook de groepsband. Het onderlinge vertrouwen. Er komen mooie gesprekken tot stand. Kinderen gaan zich meer openstellen, leren meer over zichzelf en de ander.

Inge van Heteren, leerkracht basisonderwijs.